4.06.2011

Lägenheten i Lindärva.

Börjar kännas som om jag lever i en enda konstig soppa snart. Det är så mycket som händer runt mig och Andreas att jag snart blir alldeles vimmelkantig... Vi som precis har flyttat till nuvarande lägenhet letar alltså redan efter nytt. Eller ja, vi fann det idag. I Lindärva som ligger i Vinninga utanför Lidköping ligger en gammal skola i en tegelbyggnad. I den tegelbyggnaden finns det två lägenheter. Den ena var vi och kollade på idag. Och den var jättefin!

Den är inte stor och rymlig som den här lägenheten. Den är inte heller perfekt. Den är lite sned och vind, lite skavd här och där. Men den kändes heeelt rätt! Skillnaden är jättestor mot hur vi bor nu: perfektion möter charm. Och charmen vinner över perfektion alla gånger. Hallen var liten och ganska mörk. Men om vi får om-målat i hela lägenheten till vitt som vi har önskemål på, så kommer den att kännas lite ljusare. Högt i tak och lite labyrintaktigt. Köket var luftigt och stort, dock inte så mycket yta att äta på, men finns det hjärterum så finns det banne mig stjärerum också! Toaletten var väl det tråkigaste, den var absolut inte snubbig och sunkig, bara lite liten och som en korridor. Inte som badrummet vi har nu direkt... Men som jag sa till Andreas: det är ju faktiskt inget sällskapsrum. Vitvarorna var nya, diskmaskinen relativt ny, tvättmaskin och torktumlare också av nyare slag, högst 2 år gamla. Det stora sovrummet på nedre plan var lagom ljust, helt fyrkantigt. :) Eller kubiskt om man ska vara noga! Som att sova i en stor sockerbit! Hahaha!
Vardagsrummet punkterade mig. Stort, ljust och luftigt. Fönstren är stora och fönsterbrädena djupa (alltså massor av plats för blommor). Men det som var den största överraskningen var att det fanns en braskamin!!! HÖG mysfaktor på det! Trappan upp till övervåningen är spaljétrappa i två etapper, med lite skrymslen att ställa foton och böcker på. Övervåningen har ett allrum som gör plats för att ha kontor och bakom en skiljevägg ligger ett rum med plats för en säng, och om vi får upp våran säng så ska vi sova på övervåningen. Hela övervåningen har balkar i taket.

Det var egentligen inget särskilt med lägenheten men det var en fantastiskt bra känsla att gå omkring där. Det kändes som det gjorde när vi skulle flytta in i våran krokiga vindsvåning vi precis flyttat ifrån och fått såld. Trädgården är stor och egen veranda att ha goa frukostar i morgonsolen på. Enda som var lite tråkigt är ett igentätat fönster, som visar isoleringen... Men ingenting inte en kaprifol kan dölja! :) Kaprifoler som älskar morgonsol också, blir ju perfekt.

Andreas såg ut att lysa när vi gick omkring där inne. Enda kravet vi har egentligen är att vi får alla skruvhål igenspacklat och väggarna vitmålade. Det är lite halvtråkiga tapeter just nu. Så hoppas att vi får önskemålen tillgodosedda för i så fall flyttar vi under juli månad. Då ska jag gå där som en liten flodhäst och njuta av att jag ÄNTLIGEN ska få bo på landet...! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar