4.25.2011

2 dagar = Södra Sverige.

Romantisk mini-weekend.
Resan gick mot Simrishamn. På vägen stannade vi i:
Laxå
Vadstena
Gränna
Kristianstad

Simrishamn är en vacker stad. Jättegullig med alla små hus i den speciella stilen. Hotellet var vrål-fint. Krogen, som är rekommenderad av White Guide, var bland de sämsta restaurangupplevelserna jag har haft. Maten var egentligen ok, men servicen var under all kritik.

Eller ja, förrätterna var ok. Men det är svårt att göra en rättvis bedömning när vi fick vänta på dem i 40 minuter... När servitören (äntligen) kom med dem, bad han inte om ursäkt för att vi hade fått vänta (trots att bordet några meter bort som kom 15 minuter efter oss fick sina före oss) eller önskade oss smaklig förrätt. Och det smakade ok. Ingen sensation men ok. Fullt ätbart (men vid det här laget hade jag druckit nästan 75 cl vatten också i brist på annan sysselsättning). Varmrätten kom in, relativt snabbt efter det. Kombinationen var säkert inte helt fel. Om inte Andreas kött (som skulle vara medium-rare men som inte var det) varit torrt och om inte såsen smakat bränt. Då gav vi upp. Jag gick på toaletten på rummet, tog på mig kappan och mötte upp Andreas (detta tog i alla fall 10 minuter) och när jag kom tillbaka hade han inte sett skymten av vår servitör än. (!!!!) Jag gick mot kina-krogen bredvid och beställde in mat sålänge (söndag/påskdagen i Simrishamn = allt stänger tidigt). Andreas fick ta konflikten med personalen. Kökschefen kunde stå för maten som han lagat, till hans egen olycka förstås, och säkert efterkommande matgäster. Det drabbar inte heller oss som konsumenter mer än att jag skulle vilja se någon ur White Guide äta den maten och inte säga samma sak. Servitören pratade Andreas aldrig med, för han gömde sig i köket. Eller ja, Andreas fick prata med hans kollega som motvals stod på sig om att hon inte helt och fullt kunde ta åt sig av kritiken, eftersom vi inte varit hennes sittande gäster. (????)

Any ways. Man får sig en tankeställare om hur viktig man faktiskt är när man jobbar som servitör/servitris. Såååå mycket av vår upplevelse hade kunnat vara heeeelt annorlunda om vi hade haft en service-minded servitör. Och även om det är en "kollegas bord" så måste man kunna ta kritiken. Om inte annat be om ursäkt å hela restaurangens vägnar. För även om min kollega inte kunde ta emot kritik just för ögonblicket måste man kunna ta den i kollegans ställe. Varje enskild person på stället ska leverera bra service. Man kommer ingenstans på ursäkter och undanflykter för att ta dåliga nyheter. Det är bara att lyssna, ta åt sig och tala om att man ska framföra kritiken. Efter det är det bara att lösa situationen utifrån det. Det är alltså inte egentligen krogen i sig det är fel på nödvändigtvis. Kanske var det bara en dålig dag. Eller dålig tajming? Hur som helst så var det inte maten som gjorde mig besviken. Inte heller bristen på god service egentligen. Det jag blev besviken på var deras sätt att hantera kritiken och att personerna som det gällde inte stod till svars för våran dåliga upplevelse. Hade vi fått se en mer ödmjuk sida kanske man kunde tänkt sig att ge det en chans till. Det blir helt enkelt att gå in på White Guide's hemsida och lämna några rader i kommentarsfältet. De borde faktiskt inte ens nämnas.

Nåväl, efter en natts god sömn (Hotell Maritim var ett fantastiskt fint hotell!) åt vi en snabb frukost och begav oss mot Malmö. Via Ystad. Och ÅH vad det är härligt att få träffa sina små älsklingar där nere! *luv* Tur att vi snart ses igen!!! Åt världens godaste glass också! Äkta italiensk nere vid havet (Turning Torso). Mums...

Och när timmen var slagen så var det dags att börja klättra uppåt landet igen. Vi stannade till i södra Varberg, på en strand och sträckte på benen. Ikväll ska vi nog bara slappa i soffan och käka en pizza.

Vi fick i alla fall EN god natts sömn. Nu är det bara några månader kvar tills vi förhoppningsvis ska få god sömn igen. Dags att kliva ur rese-kläderna och styra stegen mot soffan. Även om man inte gör särskilt mycket när man reser så blir man helt slut ändå!

Hoppas att alla har haft en trevlig påsk och att kommande vecka blir minst lika solig! :)
Puss och kram på er!

2 kommentarer:

  1. Hoppas Malmöbesöket vägde upp lite för den dåliga matupplevelsen. Det var som vanligt himmelskt underbart att få träffa er och semlekusinen. Vi ses SNART igen. ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

    SvaraRadera
  2. Självklart försvann alla dåliga känslor ut ur sinnet så fort vi satte oss i bilen på väg mot er! :) Alltid lika underbart att få träffa er mina goingar!♥

    SvaraRadera