3.06.2011

Hmmm....?

Ok, behöver lite hjälp här av tidigare mammor:

Det känns som om hela magen liksom hårdnar och dras utåt (?) i alla tarmar, livmoder osv. Det håller i sig i ca 10 sekunder, sen släpper det. Gör detta kontinuerligt någon gång i timmen. Vad är detta? Är det att livmodern, enligt boken från barnmorskan, "övar" på att dra sig samman? Känns hur som helst jätte-skumt! (O_o)

Aja, nu är det dags för BarbaMamman att gå och lägga sin trötta kropp!
Godnatt och Puss!

4 kommentarer:

  1. Mamma och mommo6 mars 2011 kl. 20:42

    Bara det inte gör ont så är det väl okey antar jag! Kommer själv inte ihåg så mkt av mina graviditeter men jag komme ihåg att magen bar sig konstigt åt mest hela tiden när babyn växte!

    SvaraRadera
  2. Hm... nä, inte ont. Eller, det är ju inte direkt skönt. Men det känns mer som att allting liksom jobbar på där inne. Undrade mest om det kunde vara dessa "övnings-sammandragningar" som det står om i boken jag fick av barnmorskan.
    Det är säkert inga problem. Om inte annat så kan jag fyra av fråge-kulsprutan när vi gör ultraljudet på tisdag! :)

    SvaraRadera
  3. Kan vara livmodern som växer. Man får liksom växtvärk när den tänjer ut sig. Sammandragningar börjar först efter vecka 20. Ska i alla fall. Och helst ska man ha så lite som möjligt. Men fråga din barnmorska i morgon tycker jag. =)

    SvaraRadera
  4. Det kommer mestadels på kvällen konstigt nog. Och det är inte jätte mycket. Var ganska mycket under lördag-kvällen men igår var det lugnare... Liten växer ganska mycket denna perioden också, och snart börjar det ju bli trängre där inne! Liten kommer vara stor som en mango i i slutet på veckan! :D Så det är ju inte så konstigt att det känns kanske.
    Får som sagt avfyra alla möjliga frågor imorgon och stilla mitt sinne lite! :)
    Tack för engagemanget i alla fall!

    SvaraRadera