7.14.2011

Låt mig få presentera..

...Bläckfisken Veronica!

Idag har jag varit SÅ duktig och gjort skadeanmälan på bilen och fått försäkringsnummer som ska uppges när vi hyr babyskydd (bilbarnstol) på sjukhuset.

Dessutom har vi varit hos barnmorskan där vi kunde konstatera att Liten fortfarande inte har vänt sig... Ska in till specialistmödravården på måndag och göra ett kontroll-ultraljud och visar det sig då att Liten inte har vänt sig så måste jag till KSS och göra ett vändningsförsök.

Det innebär att jag måste åka dit på fastande mage, få dropp och dessutom ta en tablett som ska slappna av min livmodersmuskel. Efter det kommer man alltså att försöka vända på bebisen med yttre påtryckningar. Allt under tiden man mäter hjärtfrekvens på bebisen och under ultraljud för att se så att inte navelsträngen hamnar fel. Skulle det mot all förmodan gå tokigt så får man göra kejsarsnitt där och då. Och går det inte att vända bebisen, utan att den har fixerat sig i säte kommer man att mäta och avväga om jag kommer kunna föda i sätesbjudning. Vilket jag inte vill, eftersom det finns vissa risker med det. Då gör jag hellre ett kejsarsnitt, eftersom det är minst risk för barnet.

Men allt kan ju gå precis som det ska också! Liten kanske bestämmer sig för att slå en kullerbytta innan måndag, eller så ligger den redan rätt - men har en ovanligt vass och fast rumpa och då får jag ju bara ett extra ultraljud! :)

Så ligger det till i alla fall. Nu ska jag gå ut och hämta posten, sen ska jag lägga mig och vila ett litet slag. Idag kommer ju älskade storasyster med familj på besök och stannar i 10 dagar och då vill man ju vara pigg och fräsch! ;) Andreas åkte mot Åre för 1½ timme sen men kommer hem på måndag igen. Han har inte bestämt sig för om han ska vara med på ultraljudet på måndag eller inte. Annars får storasyster följa med och se lilla Liten! :)

2 kommentarer:

  1. Jag står beredd i givakt på första ersättareplats! Detta ska nog gå bra ska du se. =)

    Vi ses om några timmar älskade siss!

    Kraum

    SvaraRadera
  2. Vore väl kul för storasyster om Liten ville komm ut medan hon är här =o)

    SvaraRadera