2.10.2012

På begäran, en utförlig beskrivning av nya lägenheten.

Vi åkte ju in till stan i onsdags för att umgås med Johanna och blega (kolla/titta/glo/stirra på västgötiska) i affärer. På eftermiddagen skulle jag på lägenhetsvisning på en trea i gamla staden, straxt bredvid järnvägen. Hyresvärden gav ett varningens ord för att de som bor där röker inne (!!!). Och fy fa-an säger jag bara! Så jävla äckligt!!!

Kommer in (fullkomligt STINKER) i hallen som är belagd med klinkers. Direkt till höger är toaletten, får plats med tvättmaskin men inget badkar. In till vänster är vardagsrummet, stort och skulle säkert uppfattas som luftigt om det inte vore för att de som bor där nu dragit igen de mörka (ej matchande) gardinerna och väggarna var målade i dunkla färger. Köket är ett halvöppet sådant. Byggt som ett hörn så att det bildar en avskiljande vägg. Man får plats med ett mindre matbord där inne i alla fall. Ingen diskmaskin dock men det är ju inte så svårt att sätta in en bänkdiskmaskin. Kastruller kan man ju diska för hand. Vidare i ligger ett sovrum till vänster efter vardagsrummet och ett rakt fram i hallkorridoren. De var ungefär lika stora. Samma sak där, gardinerna fördragna. Förmodligen för att dölja all skit och smuts eller nåt. Från vardagsrummet gick man ut på balkongen (modellen jättestor, se bild i förra inlägget)! Jättefin med utsikt över innergården.

Värst av allt var nog att det gick runt en stackars katt där inne... Hur kan man vilja bo så?!?! Varför man nu röker inne när man har en så fin balkong? Det var SÅÅÅ äckligt!!! Varför ska de nu flytta dit undrar du säkert?

Ja, hyresvärden talade om för mig att de ska TOTAL-renovera hela lägenheten. Nya köksluckor, röksanera, slipa om golven, måla om väggarna och ALLT för att röklukten ska gå ur. Så det kommer bli som att flytta in i en helt ny lägenhet (igen)! :)

Men allt jag tänker på är fortfarande den stackars katten. Önskar att man kunde röksanera den också och låta den bo kvar fast med oss istället! Stackaren...

Så ligger det till i alla fall. Inflyttning den först maj. Nu ska jag umgås med min son som ligger på golvet här och sprattlar! :) Så gott det nu går med nackspärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar